Urzeala tronurilor şi păruiala Elenelor

de Nestor , 19 august 2014
Urzeala tronurilor şi păruiala Elenelor

Când Priam, regele troian, a hotărât că Troia va trece la o altă fază democratică, el l-a ales pe Diaconeskus ca pretendent-candidat la tronul său. Asta a înfuriat-o rău pe Elena, fosta soţie a lui Cocoşeus, regele Spartei, ajunsă la curte după ce Priam a răpit-o cu farmecul personal şi l-a lăsat pe Cocoşeus cu punguţa lui de doi bani spartă. Elena, din regină răpită ajunsese, cu timpul, să se creadă regină răpitoare; ea spera ca Priam s-o titularizeze la candidatura pentru noua Troie.

Supărarea ei a fost atât de mare încât şi-a pus supuşii să împiedice colectarea semnăturilor pentru Diaconeskus în filialele locale ale fundaţiei Mişcarea Populară Troiană. Deşi Priam pare a privi doar cu un ochi, pe modelul Polifem, el a văzut bine mişcările nepopulare ale Elenei; dar considerente strategice ştiute numai de el (şi de noi toţi) l-au făcut să nu dea glas, personal, nemulţumirilor populare. Aşa că a chemat-o în ajutor pe cealaltă Elenă dragă lui şi poporului, Eba. Numele ei vine de la Teba în care s-a născut (pe când regele era un simplu navigator), de unde a fost adusă în Troia după ce Priam a spart cetatea, lăsând-o fără "T"-ul de la intrare.

Eba, deşi o numise până atunci diplomatic pe Elena "prietenă", nu o înghiţea de fel pe spartă care, cu buze mult mai subţiri, reuşise totuşi o carieră de mai mare succes, tot popular. Aşa că, punându-şi troieneşte mâinile în şolduri, i-a zis clar şi fără prune în gură Elenei tot ce aveau pe suflet - ea, tăticul Priam şi urmaşul Diaconeskus: dacă Elena îşi închipuie că regele nu e la curent continuu cu ceea ce se întâmplă pe sub mesele fundaţiei, atunci se înşală ca şi în credinţa ei că o candidatură la Preşedinţie i-ar veni ca o geantă Vuitton.

Deocamdată, războiul elenelor troiane este abia în faza iniţială, aşa că Homer al nostru nu vă poate povesti mai multe. El stă cu urechea pe desfăşurarea bătăliei şi vă promitem că o să venim cu legendele ulterioare. Deşi noi credem că neînţelegerile se vor rezolva rapid, fără asedii sângeroase şi cu dat foc la cetate. Soluţia e tot undeva sub burta calului troian, deja intuim o hăhăială homerică venind dinspre grajdurile lui Augias.

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

 • grisa

  20 august 2014 15:16

  EU isi aroga merite pe care nu le are. Punem pariu ca daca PMP-ul n-ar fi fost perceput ca "partidul lui Basescu" Nuti nu lua nici cat a luat MRU. I s-a urcat la cap faptul ca psihologul Tudose afirma c-ar fi singura in stare sa-l bata pe mitoman, fiind cam de aceeasi structura morala cu acesta.

  raspunde comentariului
 • Sextus Pompeius

  14 august 2014 20:22

  Hahahaha....Nestor stie tot, doar a fost participant la razbelul trojan...

  raspunde comentariului
 • verid

  14 august 2014 12:23

  Il iubesc pe Traian Basescu si consider ca datorita lui avem acum in Romania o justitie adevarata.Cred ca ar fi putut face mai multe daca nu ar fi fost tras inapoi mereu de fiica lui Elena.oare de ce nu seamana la creier si caracter cu sora ei Ioana?

  raspunde comentariului
+