HomeSocialVanitatea este ochiul dracului

Vanitatea este ochiul dracului

Românului îi pasă mult de imaginea țării lui în străinătate. De fapt, părerea vecinului este unul din factorii decisivi în modul în care românii își trăiesc viața.

, de fiecare dată, de unde sunt. Unii chiar îmi recunosc accentul de Europa de Est, dar despre România nu știu foarte multe. Americanii și-au format un reflex să-și critice cunoștințele de geografie de fiecare dată când vorbesc cu un străin. Politicos, eu critic România că nu e o țară așa importantă. Și recunosc că, nici eu nu mă pricep la geografia altor continente în afara Europei.

Totuși nu suntem complet anonimi. Două trăsături ale României au făcut furori în cultura americană. Toată lumea de aici, știe de țara lui Dracula. Legenda vampirilor a ajuns cumva mult mai celebră în America decât în locul în care s-a născut. Eu cred că dracu ne-a pus să nu finalizam proiectul Dracula Park. Era genul de idee care nu avea cum să dea greș. Avea șanse să fie un succes instant. Iar dacă clienții întârziau să apară, asta doar i-ar fi dat parcului o notă de bântuire și mister în plus.

Americanii mai neduși la cinema știu despre România că a făcut parte din vechiul bloc comunist. Acolo se și termină cunoștințele lor despre noi. De multe ori am senzația că ne văd ca pe una din fostele neveste ale Rusiei. Pentru omul de rând, care obișnuia să fie speriat de războiul rece, România încă duhnește cu feromonii Rusiei. Pot veni maneliștii să fure liniștiți din casele americanilor, fără să ne pătăm imaginea ca în Franța. Aici, americanul o să dea vina pe principiile comuniste de împărțit avuția țării între oameni. Românul nu s-a născut hoț, doar l-a educat rusul să nu creadă în proprietatea privată.

Pe viitor plănuiesc să mai probez și alte naționalități, aș mai spune că m-am născut și în alte țări. Sper să reușesc să fac un infografic de cum sunt privite diferitele naționalități în America. Pentru că, mamele ne-au învățat bine de mici, nu contează așa mult ce notă luăm, atât timp cât colegii au luat una mai mică.

Publicat în AC, NR. 33

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare