HomeSocialVictor, acum că ți-ai făcut poză cu Obama, ne...

Victor, acum că ți-ai făcut poză cu Obama, ne lași?!

De o vreme încoace am impresia că motivația principală pentru care Victor Ponta a intrat în politică sunt fotografiile de la reuniunile internaționale. Până la urmă, poze cu alde Dragnea sau Antonescu aș putea să-mi fac și eu, dacă realmente mi-aș dori așa ceva. Un selfie cu Obama, însă, e mai greu de obținut.

O să mi se reproșeze că-i trec cu vederea premierului plagiatul, gogoșile zilnice și iubirea-i evidentă pentru modelul de lidărșip Adrian Năstase. Nu i le ignor, dar cred că, pentru Ponta, toate acestea sunt doar mijloace către un scop mai mare și mai important. E capabil să suporte înjurături, să se prosterneze în fața baronilor locali sau să apară ore-ntregi la Gâdea, doar ca să poată să se ducă la întâlniri importante cu liderii altor țări. Victor Ponta e cel mai fericit la Consiliul Europei, când poate să-și frece umerii de Angela Merkel sau când poate să prefacă că David Cameron i-a făcut chiar lui cu mâna.

O să mi se reproșeze, iar, că ar fi putut ajunge în poziția aia și dacă ar fi guvernat eficent țara, dacă și-ar fi respectat promisiunile, etc. Vedeți, dragi, cititori aici apare o mică problemă. Ca să guvernezi un stat, chiar și unul mic și amărât ca al nostru, trebuie să ai un dram de competență. Trebuie să înțelegi niște complexități legate de cum naiba organizezi 19 milioane de oameni încât să trăiască pe cât se poate mai bine împreună. Trebuie să ai o viziune, chiar să-ți petreci timpul activ gândindu-te la taxele de tăiat sau de implementat și alte aspecte similare. Trebuie, pe scurt, să muncești. Iar domnului prim-ministru îi e lene. Cel puțin la fel de multă lene ca-n cazul domnului președinte al Senatului.

E mult mai simplu să te dai om politic de anvergură, dar să-i lași pe Dragnea și Fenechiu să-ți organizeze alegerile, pe Antene și Ghiță să-ți promoveze mesajul și pe dezastre gen Liviu Voinea să-ți gândească politica economică. Tu doar trebuie să zâmbești la poze, să dai mâna cu prim-miniștri din alte state și să te simți important, în timp ce sub tine lucrează de zor o întreagă mașinărie, ce-i drept, cel puțin la fel de incompetentă ca tine.

Totuși, zilele trecute a avut loc o minune. Victor Ponta l-a cunoscut pe Barack Obama. Mai mult, chiar și-a făcut poză cu el și, cică, au stat de vorba un sfert de oră. Care, probabil, au fost cinci și n-au fost despre nimic relevant. Dar nu contează. Prim-ministrul și-a atins cel mai înalt țel în viață: fotografia cu președintele SUA. E ca și cum Leo de la Strehaia ar „avea-o” pe Mădălina Ghenea. De-acolo nu mai există treaptă superioară. Așa că Leo ar putea să se lase cu totul de sex. Iar, pe același raționament, Victor Ponta de politică. Uite aia ar fi o realizare serioasă!

Exclusiv online

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare