HomeSocialViorele, nici nu ştii ce distrus începi să fii

Viorele, nici nu ştii ce distrus începi să fii

Cu trei ani în urmă, când cumpăra în viu parlamentari PDL ghiftuiţi de-atâtea tăieri de pensii şi salarii, ca să doboare guvernul MRU, premierul Ponta nu se gândea că istoria s-ar putea repeta aşa de repede şi că el însuşi va fi trădat, chiar de năşicul Oprea. Evident, dacă-i întrebi, toţi cei care atunci îl alungau pe Ungureanu de la putere şi care acum şi-au dat coate să fie “ungurenii” lui, îţi vor spune că au acţionat, în ambele cazuri, fiindcă aşa le-a dictat lor conştiinţa şi aşa cere interesul naţional. Care interes e, de fapt, mai puţin naţional şi mai mult “maţional”, întrucât maţele hoardei lui Kelemen şi ale găştii de fripturişti din UNPR au fost cele care au dictat votul, dornice să mai încerce şi alt meniu, că de-atâtea gogoşi şi minciunele cu Ponta le-a crescut glicemia.

Cum-necum, Mihai Răzvan Ungureanu s-a întors la cârma SIE, serviciul acela minunat unde se zvoneşte că ar fi fost Ponta agent acoperit, că doar de-aia se temea premierul şi socrul Sârbu ca dracul de tămâie de-o asemenea perspectivă. Cum-necum, liberalii care în 2012 nu ştiau cum să-l zboare mai repede de la guvernare, ieri l-au votat/aplaudat/felicitat/pupat cu foc pe reînviatul MRU, că doar scopul scuză mijloacele şi, când e vorba de venit la ciolan, ce mai contează că pupi unde-ai scuipat? Cum-necum, acesta pare a fi începutul sfârşitului pentru Ponta, care nu are soluţie decât să-şi facă un guvern în exil şi să aştepte intrarea biruitoare în ţară a ienicerilor lui Erdogan sau a muscalilor lui Putin, ca să-i redea tronul, cum s-a întâmplat, în istorie, cu atâţia voievozi turciţi.

Pentru PSD, rezultatul a fost un şoc, cu atât mai mare cu cât omul care s-a aflat în spatele acestui vot ciudat a fost şi cel de care pesedeii se temeau mai puţin: Klaus Iohannis. Dovedind, o dată în plus, justeţea acelui vechi proverb românesc cu mutul, sexualitatea şi pământul, Iohannis a tăcut şi a făcut. Mă rog, i-a făcut, pentru că pesedeii nu s-ar fi aşteptat să vină mutălăul pe furiş, să le tragă un as de mare tenismen, pe fund de linie, şi să le ia  Serviciul. Ce-o să fie acum la moguliziuni e lesne de prevăzut: Badea, Gâdea, Creţuleasca, Ciutacu şi celelalte tonomate vor face spume la gură, băgând iar plăcile tocite cu unguentele, vita Kobe, MRU jidanul, americanii care-i dictează lui Iohannis şi cu bietul Ponta, domnitorul vândut de ai lui mai ceva ca Mihai Viteazul, Vlad Ţepeş, Constantin Brâncoveanu, Cuza şi, evident, Nicolae Ceauşescu.

Dar chiar de-ar fi MRU evreu, unde-i problema? Mai bine cu un evreu ca MRU la pagubă decât cu un albano-italo-greco-român ca Ponta la câştig. Şi dacă americanii i-ar sugera lui Iohannis că e vremea să-l lase pe Ponta la vatră e ăsta un lucru rău? Ce preferaţi: un preşedinte care să asculte sfaturile aliaţilor occidentali şi se asociază cu Obama, Merkel şi Cameron, sau unul care să facă temenele în faţa lui Putin până-i sar ligamentele încrucişate? Eu, unul, merg pe prima variantă. Pe-a doua a încercat-o bunicul, acum 70 de ani şi nici până azi nu i-am recuperat ceasul şi paltonul.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare