HomeSocialVorbitor în numele morţilor

Vorbitor în numele morţilor

Invitat la un post de televiziune – altul decât ăla la care întrebările şi răspunsurile sunt ştiute dinainte – vicepremierul Liviu Dragnea a dat de înţeles că mai curând şi-ar rade mustaţa decât să pună impozit pe averea Bisericii Ortodoxe, o instituţie sacră, pe care el şi familia lui o respectă întrucât reprezintă „un reper moral”.

Ştiu, e greu de crezut să ai, ca ministru penal, repere morale, dar ce vreţi? Necunoscute sunt căile Domnului Dragnea! Poate că omul a avut o revelaţie şi, când mergea pe drumul Teleormanului, i s-o fi arătat în gipan însuşi Preafericitul Daniel, întrebându-l: „Dragneo, Dragneo, pentru ce mă prigoneşti? Vin alegerile mâine-poimâine, Dragneo, vrei să dau consemn la popii din teritoriu, să nu vă mai voteze nici dracu’?”. La aşa epifanie, Marx & Engels să fii şi tot te converteşti!

Şi apoi, domnul Dragnea are suficiente motive să se căiască, fiindcă mult a păcătuit. Şi nu aşa, chestii minore, ca mâncatul micilor cu muştar în postul Paştelui sau dăruirea miticilor cu găleţi laice, neagreate de Patriarhie. Nu, el are pe suflet păcate capitale şi de-aia îl mustră acum conştiinţa. Credeţi c-a uitat că, în ultima zi de campanie, în vreme ce toată pesedeaua se-nchina cu speranţă şi evlavie la „alesul” Geoană, el o bulănea de zor pe Mihaela, dragostea lor?

Sau credeţi că nu-şi mai aminteşte că, la referendumul de anul trecut, a făcut pe necromantul, vorbind cu toţi morţii Teleormanului şi îndemându-i să vină la vot, că le face parastas mişto şi le pune şi stâlp moca la cap? Or, ce spune Biblia, în privinţa ălora de vorbesc cu morţii? „Pe vrăjitoare să n-o laşi să trăiască”. Milostiv, PF Daniel l-a lăsat totuşi pe magicianul Dragnea să mai respire, deci e normal acum ca vicepremierul să-i întoarcă serviciul, scutind, şi pe mai departe, Maica Biserică de biruri şi angarale.

Şi de ce să impoziteze guvernul miliardele de lei obţinuţi de biserică din pupat moaşte sau vândut iconiţe sfinţite, când poate să taxeze la sânge milioanele de fraieri deja mulşi de bani de taica părintele? Dacă se poate, de ce să n-o facă, doar nu tot în Biblie scrie „Cere şi ţi se va da”? Bravos, domnu’ Dragnea, aşa te vreau! Adică, dacă tot aveam baroni locali, de ce să n-avem şi arhimandriţi scutiţi de fumărit, robotit, dijmuit, ca să ne fie feudalismul complet?

Dar ai mare grijă, că-n feudalismul ăsta, de care te văd îndrăgostit, pe lângă boierime şi popime mai exista şi o a treia stare – prostimea, ăia care munceau cu cârca. Degeaba te pui bine cu Cel-de-Sus, dacă îi aduci în sapă de lemn pe Cei-de-Jos, pe românii de rând, cocoşaţi de-atâtea biruri şi-atâţia graşi pe care trebuie să-i ţină-n cârcă. Aşa că domnu’ Dragnea ar face bine să pună mâna pe-o carte de istorie şi-o să vadă că, atunci când îi ajungea cuţitul la os, prostimea asta medievală, supusă şi plătitoare, se mai şi răscula. Iar atunci baronii locali chiar deveneau la propriu vorbitori în numele morţilor.

Exclusiv online

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare