HomeSocialVotul nul este egal cu 0

Votul nul este egal cu 0

În prag de alegeri europarlamentare au început să apară iar militanții pentru „vot nul”, cei ce ridică-n slăvi această metodă extrordinar de eficientă de a-i da peste bot sistemului și mai ales de a le arăta politicienilor că noi suntem sătuli de ACEASTĂ clasă politică și vrem altceva. În loc să stai acasă și să arăți cu adevărat că nu contează și nu dai doi bani pe politicienii actuali, îți miști agale și revoltat fizicul până la secția de votare unde te vei crede un adevărat Bakunin dacă iei buletinul de vot la mișto. E ca și cum, supărat pe femeie că nu-ți face sex oral ai începe în fața ei să te străduiești să te rezolvi singur. În ambele situații o să te chinui să demonstrezi ceva ce are valoare 0, ba mai mult o să bucuri femeia/politicianul că îi faci tu treaba.

Greva japoneză n-are rezultate dorite prea des, la fel și votul nul. E greva japoneză a alegătorului.

Și votul anulat îi ajută pe politicieni

Politicianul ăsta de care-i sătul tot românul se bucură când vede oameni la urne. N-are jenă că mulți/puțini îi scriu în căsuța de vot „o sugi hoțule!”, pentru că important la alegeri sunt să vină x% din numărul de potențiali votanți, astfel încât alegerile să fie valide. E cel mai „nou” truc din carte, folosit de Băsescu la ultima suspendare, când 7,4 mil. de români n-au contat pentru că restul au stat acasă și au frecat-o cu adevărat dezinteresați de clasa politică. Asta-i o palmă dată sistemului. Altfel ne prezentăm la urne și suntem doar turmă/număr/statistică.

Ați văzut vreodată o statistică a voturilor nule? Stă cineva să spună după alegeri „candidatul X are n%, candidatul Y are n% și voturi nule record anul ăsta”. Și chiar de ar exista o astfel de statistică, nu ar conta. Oricum suntem o țară de caterincoși și pe toți îi trec cele mai „bune” poante în fața buletinului de vot. Câți din cei care anulează votul o fac din convingere și câți pentru că e amuzant?

Indiferența e atunci când ignori

Nu era indiferența cea mai bună armă? Nu era vorba aia că dacă nu am mai băga în seama oameni precum Gigi Becali, dacă nu am mai mediatiza drăgușence și tonciulese, ar muri toți și toate în anonimat? Ce serviciu fac eu țării dacă mă duc la vot doar ca să le recunosc incompetența politicienilor? Dacă stăm acasă cât mai mulți, dacă nu chiar toți, atunci politicienii își vor da seama că poporului chiar nu dă doi lei pe opțiuniile politice și preferă s-o frece la TV vizionând emisiuni găzduite de Corina Chiriac, ori să-și facă un mic pe grătar în spatele blocului. Când prezența la urne e scăzută impactul e mai puternic. Și din 1990 până astăzi a tot scăzut, dar se mai trezesc unii să spună că „nu, românul trebuie să-și exercite puterea de a vota!”. Condiția fiind să-ți bați joc de votul tău, dacă tot îl ai.

Dacă vrei neapărat să votezi, votrollează

Dacă te mănâncă buricul degetelor și nu poți sta acasă în ziua de votare, ai mai avea o posibilitate prin care ai putea deranja puțin sistemul și a demonstra că nu-ți convine actuala clasă politică: până la urmă pe cine ai boală și ai vrea să dispară? Ăștia din partidele mari și implicit așa zisele lor fațade intitulate PSD, PNL, PDL, PMP, PC, PRM, UDMR și care iau au mai mult de 3-4% la orice alegeri. Foarte simplu! Pui ștampila pe cel mai obscur partid. Ok, au existat și excepții negative cum a fost Partidul Verde care într-o perioadă îl avea pe Cernea președinte și dacă ajungea ăsta în conducerea țării era mai penibil decât e acum în post de consilier al lui Ponta. Dar hai să dăm o șansă independenților și celor mai obscure partide cu candidați necunoscuți. Nu-s foarte sigur că ăștia sunt „mai buni”, dar când o vedea Ponta/Udrea/Crin că au strâns împreună voturi cât să șteargă un fund să vezi atunci palmă peste bot dată sistemului.

Așa că dacă mergeți la vot, că vă arde de revoluție cu ștampila, măcar faceți ceva cu votul ăla. Altfel îi ajutați pe ăia mari să rămână sus, susținuți de analfabeții ce votează pentru ulei și salam. Încetați să votați cu „răul cel mai mic” pentru că e o prostie. Și dacă nu mergeți, foarte bine. Voi arătați cu adevărat că vă doare-n fund de clasa politică. A nu se confunda cu „mi se rupe de țară”. Dacă era p-așa plecam de mult peste hotare că-i ușor, doar o fac toți gură-cască-ntinde-mâna.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare