HomeSocialEt si cetera socialaZiua porților deschise la Instanța supremă, pentru elevi. Politicienii...

Ziua porților deschise la Instanța supremă, pentru elevi. Politicienii o văd foarte des

Instanța supremă organizează Ziua porților deschise pentru elevi.

Acestea în condițiile în care, pentru foarte mulți politicieni, aproape fiecare zi este ca Ziua porților deschise la Curtea de Apel București.

Ministerul Justiţiei organizează, vineri, "Ziua porţilor deschise" cu prilejul sărbătoririi Zilei Europene a Justiţiei, eveniment ce are drept scop apropierea generaţiilor tinere de actul de justiţie şi informarea acestora cu privire la drepturile lor, la modul de funcţionare a administraţiei publice şi a sistemului judiciar.

Potrivit unui comunicat al MJ, vor fi organizate activităţi destinate familiarizării publicului cu mecanismele de funcţionare a justiţiei, respectiv vizitarea sediului ministerului, urmărirea procedurilor judiciare şi organizarea de întâlniri cu profesionişti ai dreptului.

"Cred sincer că implicarea activă a tinerilor poate aduce un suflu nou în administraţia publică şi pe scena politică. Îmi doresc ca măcar o parte a copiilor care vor trece vineri pragul Ministerului Justiţiei să revină aici peste ani ca buni profesionişti şi specialişti de care România are atâta nevoie", a declarat ministrul Justiţiei, Ana Birchall.

Astfel, zeci de elevi vor putea experimenta calitatea de demnitar la Ministerul Justiţiei. Vor putea vedea biroul din care ministrul Justiţiei ia decizii, vor observa cultura organizaţională într-o astfel de instituţie şi vor asista la o lecţie de educaţie juridică predată altfel.

Un eveniment asemănător va fi organizat şi de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la sediul său din strada Batiştei.

"Scopul acestor manifestări este acela de a apropia justiţia de cetăţeni, de a-i ajuta să fie mai bine informaţi despre drepturile lor şi modalitatea de funcţionare a justiţiei de zi cu zi, îngăduind acestora să-i înţeleagă mai bine mecanismele şi de a îmbunătăţi accesul la acest serviciu public. Evenimentul se adresează publicului larg, studenţilor, precum şi persoanelor care activează în domeniul justiţiei, ocazie cu care reprezentanţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie vor pune la dispoziţia celor interesaţi materiale relevante referitoare la activitatea instanţei, organizarea sistemului judiciar din România, admiterea în magistratură, precum alte informaţii în legătură cu iniţiativa Ziua Europeană a Justiţie Civile", se arată într-un comunicat al Instanţei supreme.

Laurenţiu Muşoiu
Laurenţiu Muşoiu
Senior Editor

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare