Aroganța generalului Ilie ”PISU” Năstase

de Paul Gabor , 30 ianuarie 2016
Aroganța generalului Ilie ”PISU” Năstase

Mai puteti citi si:

Ar fi simplu ca mojicului să i se răspundă pe același ton. Nu depui efort, nu transpiri, nu sari peste fileu, nu există pericolul de a-ți rupe gâtul privindu-i pe ceilalți peste umăr. Lui Ilie Năstase trebuie însă să i te închini, să-i pupi racheta și condurul, indiferent de situație. E un simbol, un luceafăr al tenisului, o glorie și-un pisc, e de neatins pentru că ne cunoaște mapamondul de pe vremea când era aplaudat în marile arene. Generale, știi foarte bine că românii îți mulțumesc pentru toate astea, ei nu sunt ingrați, deloc mitocani, nu și-au propus o clipă să-ți tragă de sub picioare covorul roșu pe care ți l-au așezat cu ani în urmă. Românii sunt doar uituci și relativ naivi în aprecieri, de aceea le așez sub priviri câteva cuvinte ce-ți aparțin. Pentru posteritate: „Oameni buni, eu ca şi ceilalţi cetăţeni ai României am băgat bani acolo. Stadionul a fost construit de banii noştri şi s-au băgat acolo sute de milioane de euro. E singurul lucru construit de la zero în România. Nu ştiu cine-s ăştia ISU, PISU, MISU, mie să-mi deschidă Arena Naţională. O să merg să îi dau în judecată.”

Maestre, cei de la ”ISU, PISU, MISU”, pe care cu atât de multă ușurință îi iei la mișto, sunt tot oameni în uniformă ce stau zile și nopți întregi la ordin, gata să ardă și să-și rupă spinările pentru a salva vieți. Sunt și cei care eliberează autorizații pentru buna funcționare a tarabelor din piețe, a sălilor de spectacol, dar și a stadioanelor. Dacă aceste instituții ale statului român nu funcționează așa cum trebuie, am o surpriză: se întâmplă și din cauza celor ca tine, a celor plini de aroganță, în uniformă sau nu, care conduc țara ca pe propria tarla cu praz. Dacă Arena Națională nu are autorizație ISU, înseamnă că pe undeva, cândva, un conțopist a fost mituit, obligat, constrâns sau pur și simplu a semnat din prostie ca lucrarea să meargă mai departe. Aceste instituții sunt conduse de oameni ca tine, Ilie Năstase, sunt comandate cu tupeu, de cele mai multe ori de nepoții și amantele foștilor securiști cu mii de stele pe umăr, deciziile se iau în grabă fără a fi luate în calcul eventualele efecte catastrofale pe care le-ar avea o scară sau un acoperiș prost amplasate. 

Nu șterge cu buretele mârlăniei respectul pe care oamenii îl mai au pentru orele de glorie din fața televizoarelor, încearcă să bei doar un sifon cu gheață înainte de a arunca în public vorbe proaste și nu ne considera pe toți copii de mingi. Nu e nimeni obligat să-și pună pe buze broboanele tale de transpirație și să-ți înghită șmecheria de cartier. Vilas și Santana nu sunt generali, nu au avut în spate un regim fără de care unii nu ar fi putut să ajungă nicăieri. Nu uita de unde ai plecat și mai ales adu-ți aminte că respectul se și oferă. Nu doar se cere. 

Încă un lucru, Ilie: mâine se împlinesc 3 luni de când un tavan neautorizat de ”ISU, PISU, MISU” a căzut peste capetele a sute de tineri în Colectiv. Măcar pentru a nu le terfeli memoria, măsoară-ți cuvintele.

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

 • ion

  05 februarie 2016 19:57

  Si Ilie Nastase e jeneral! si el lupta pentru INERESUL NATIONAL ! URAAA !

  raspunde comentariului
 • dorinteodor

  31 ianuarie 2016 22:07

  inteleg ca nu stiu ce pinza de acoperis nu este omologata in romania desi este omologata in germania. oare nu este asta un motiv ridicol? si da, bravo nastase!

  raspunde comentariului
  • Mda

   04 februarie 2016 3:27

   mda mestere, asa intelegi. dar nu pricepi.o fi omologata in jermania, or fi avand aia autoutilitare si etica sa o stinga la timp daca ia foc, dar astia de aici nu au. si atunci nu dau cu stampila. ca sa priceapa toti. mai vrei?

   raspunde comentariului
   • Stoian Gheorghe

    27 februarie 2016 16:41

    Domnul general va fi mai politicos, de acum este catindat pentru postul de primar general a capitalei, din partea partidului lui opre "cu girofar" !.

    raspunde comentariului
 • firemancristian

  31 ianuarie 2016 13:03

  Domnule Nastase...se poate sa gandit astfel ?De fapt in Romania, legile sunt facute pentru a fi incalcate, in primul rand de EDILI

  raspunde comentariului
+