HomeSportFotbal si afaceriContra Norvegiei în faţa copiiilor

Contra Norvegiei în faţa copiiilor

Cosmin Contra susţine astăzi teza de masterat în antrenorat în faţa copiiilor. Sigur că nu a dat în mintea lor, dar maturii au dus la dezastrul unui meci fără spectatori şi nu exista decât varianta tribunelor goale. FRF a reuşit să convingă forurile europene că prezenţa celor mici, la meciul România – Norvegia, va suplini cu brio mâncătorii de seminţe şi huiduitorilor din te miri ce.

Să fii contra a ceva grandios, nu e la îndemâna particularilor, a celor care nu ştiu că iarba se roade de crampoane, nu se mestecă la fel ca rumegatul vitelor de prăsilă. To be or not to be e din Danemarca. Din Norvegia vin doar frigul zimţat, profesionişti ca Martin Ødegaard şi elfii de poveste

Pe vremea tinereţii sale, antrenorul federal de astăzi a ieşit şi el la o terasă ca tot omul. A cerut o cafea chelneriţei şi i-a zâmbit juvenil, nu profesional ca acum. Crezând că poate mai mult decât i se cuvine unui client obişnuit, i-a întins mâna fetei şi s-a prezentat: “sunt Contra !” Fata s-a dus rapid la barman şi s-a plâns că un client de la o masă i-a zis că e contra şi că ea l-a servit la fel ca pe ceilalţi. Râzând, bărbatul cu mâna pe ştuţ i-a replicat: ce proastă eşti!. E fotbalist celebru de la Poli Timişoara. 

Acum, tânărul de atunci, ajuns la maturitate, îşi susţine teza de masterat în faţa unui auditoriu neobişnuit cu huiduielile şi cu criticile. 

Nu oricine poate fi contra Norvegiei, o ţară cu o foame imensă de copii, dar care impune respect planetar.   

Ce aspirant la un titlu de master poate evolua în faţa unor „profesori” deloc pretenţioşi, ba mai mult entuziasmaţi că cineva mai mare îşi dă examenul în faţa lor. 

E şansa uriaşă a lui Cosmin Contra de a ne convinge că de la piciorul rupt al lui Puşcaş de acum aproape trei decenii, la inimile frânte ale copilaşilor nu e decât o simplă carieră?

Notarea de azi e simplă: admis sau respins. 

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare