HomeSportCurling si alte sporturiFanii englezi cer brexit din toate sporturile, după înfrângerea...

Fanii englezi cer brexit din toate sporturile, după înfrângerea de la rugby

Brexit-ul este grăbit de fanii englezi, după ce echipa naţională de rugby din insulă a fost învinsă de, până nu de mult, fosta ei colonie, care încă îi mai menţine limba, Africa de Sud.

Sudafricanii au învins Anglia, cum era de aşteptat pentru ţara care a inventat rugby-ul, în finala Cupei Mondiale. Tocmai din acest motiv, fanii englezi cer brexit din toate sporturile mondiale. Susţinătorii Albionului s-au săturat ca echipele lor naţionale să sufere înfrângeri la sporturi născute chiar în insulă, precum rugby, cricket sau chiar fotbal.

Mai mult, Anglia a dezvoltat un complex chiar în faţa fostelor sale colonii. SUA a învins britanicii, când le era lumea mai dragă, la fotbal, indienii i-au reînvăţat cricket pe englezi, iar acum, Africa de Sud le-a arătat că nu mai e loc de ei nici în rugby. Ce-i drept Anglia şi-a atins deja maximul de trofee la un turneu final al Cupei Mondiale, indiferent de sport, unul singur.

Din aceste considerente, fanii englezi vor să ceară guvernului britanic urgentarea brexit-ului din sport, iar selecţionatele lor să fie reprofilate pe alte sporturi, pe care să le inventeze, ca în vremurile bune.

Din fotbal, oricum, Angliei i-a fost forţat brexit-ul de către România, chiar din tinereţe, de la U21.

Naţionala Africii de Sud a câştigat, sâmbătă, cea de-a noua ediţie a Cupei Mondiale la rugby, desfăşurată în Japonia, învingând în finală, la Yokohama, reprezentativa Angliei cu scorul de 32-12 (12-6).

După o partidă extrem de echilibrată până spre final, sud-africanii s-au impus datorită supremaţiei pe care au avut-o în pachetul de înaintare, în special în primul mitan, şi apărării extrem de precise, adversarii lor făcând mai multe greşeli tehnice, cedând şi din punct de vedere psihic în ultimele minute ale partidei.

Încă de la început, Springboks au încercat să-şi impună jocul şi chiar în minutul 2, Handre Pollard a ratat o lovitură de penalitate, însă nu a mai făcut-o în minutul 9 când a reuşit deschiderea scorului.

Englezii au avut prima acţiune mai legată abia în minutul 20, încheiată cu 3 puncte puse pe tabelă de Owen Farrell.

 

Laurenţiu Muşoiu
Laurenţiu Muşoiu
Senior Editor

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare