Imaginează-ți că ai un șef ca Gigi

de George Bonea , 05 aprilie 2016
Imaginează-ți că ai un șef ca Gigi

Încercând să înțeleg tensiunea din cadrul echipei Steaua și presiunea de pe umerii lui Reghe am realizat că Becali e un om imposibil și dacă vreodată oamenii ca el ar ajunge să fie șefi și peste alte firme/brand-uri/companii viața n-ar mai merita muncită.

Ca să vă dați seama cât este de oribil Becali ca lider și cum n-are nici cea mai mică legătură cu manageriatul unei echipe, trebuie să vă imaginați următorul scenariu, aplicabil pentru oricare altă meserie:

Să spunem că-n România există o firmă de covrigi. Firmă celebră. Una care și-a clădit succesul în zeci de ani și e recunoscută la nivel mondial. Practic vorbim de unii dintre cei mai buni covrigi din țară. Și-ntr-o zi un Becali va cumpăra această firmă. Cum o face e discutabil, dar se descurcă el, ajutat de mai mulți covrigari de succes care au făcut carieră la celebra firmă. Acestea fiind zise, Gigi e șefu’ la covrigi.

Și tu ți-ai dorit de mult timp să lucrezi la această covrigărie. Practic a fost visul tău din copilărie. Îți aduci aminte că ieșeai în fața blocului și te jucai cu prietenii de-a covrigăria și tatăl tău te ducea să vezi cum se prepară. Și ai tras tare să ajungi aici. Ți-ai îndeplinit visul.

Și acum trebuie să suporți un șef care-ți spune că el vrea covrigi cum știe el. Coca trebuie făcută cu apă sfințită, fiecare covrig trebuie dus individual la biserică și sfințit și ești concediat dacă nu prestezi conform regulamentului impus de patron. Te sună noaptea să te critice pentru că unii clienți au rămas cu mac între dinți și că e prea cald în clădire din cauza uleiului încins: „prăjește și tu cu ulei rece, răcoritor, pac-pac!”. Dar pentru că-ți place strângi din dinți.

Cât să mai tot strângi din dinți pentru o pasiune?

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

  • storo20

    06 aprilie 2016 15:33

    Lucram la o ''covrigarie'' serioasa unde aveam un sef fain, un adevarat leader...atmosfera ok, colegi de treaba...Seful a plecat si a venit in locul lui un ''Gigi''...dupa doi ani de strins din dinti sint ardelean deci sint mai rabdator din fire mi-am facut valiza si am plecat din tara, scirbit maxim de gigismele lui Gigi. Trebuie sa recunosc ca astazi ii sint oarecum recunoscator lui Gigi pentru viata buna pe care o am pt ca altfel nu as fi fost atit de determinat sa plec in tromba spre o tara civilizata. Nu-i asa ca un sut in fund e un pas inainte ?

    raspunde comentariului
+