Impactul negativ pe care încă îl are destrămarea Iugoslaviei asupra naționalei de fotbal a României

de Laurenţiu Muşoiu , 28 septembrie 2022
Impactul negativ pe care încă îl are destrămarea Iugoslaviei asupra naționalei de fotbal a României

Președintele Federației Române de Fotbal (FRF), Răzvan Burleanu, a realizat că selecționerul Naționalei, Eduard Iordănescu, și-a realizat principalul obiectiv prevăzut în contract.

Eduard Iordănescu a reușit să claseze naționala de fotbal a României pe primul loc în grupa de liga B a Ligii Națiunilor.

Chiar dacă este vorba de primul loc din coadă, tot o primă poziție în clasament reprezintă.

Președintele Răzvan Burleanu este conștient că Ladislau Bölöni nu ar fi fost capabil de aceeași performanță.

Astfel, Eduard Iordănescu și-a reconfirmat postul meritoriu de selecționer al unei formații de grupa sau lumea a III-a a fotbalului european cu mici influențe din zona Asiei.

Comisia de specialitate a FRF a constat că rezultatele naționalei noastre, din ultimele decenii, au fost, pe nedrept, influențate și de nefericita destrămare a Iugoslaviei.

Practic, și în actuala grupă de Liga Națiunilor, în cazul în care ar fi mai existat Iugoslavia, România ar fi fost depășită în clasament de doar două echipe.

Nu ca în prezent, de Bosnia și Herțegovina și Muntenegru.

În plus, discutăm și de o luptă nedreaptă, pe care Tricolorii au reușit chiar să o depășească într-o partidă fără miză, România fiind nevoită să confrunte două țări în același timp (Bosnia și Herțegovina).

Oricum, Bosnia și Herțegovina era/erau destinate de la începutul competiției pentru promovare, în caz contrar fiind ilogic termenul “boss”, introdus ostentativ în denumirea statului rival în competiția UEFA.

România poate contesta desființarea Iugoslaviei la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, deoarece rezultatele noastre au fost influențate negativ de această decizie politică.

Îb urmă cu trei decenii, România era învinsă pe plan sportiv doar de o țară: Iugoslavia.

Acum, suntem forțați să “luăm bătaie” de la șase sau șapte state (în funcție de interpretare): Serbia, Muntenegru, Croația, Bosnia și Herțegovina, Macedonia de Nord (sau cum mai dorește Grecia să denumească acest stat fost iugoslav), Slovenia.

Mai mult, România a fost eliminată de la o competiție fotbalistică majoră de un popor ce se declară asuprit de Serbia, fostă Iugoslavia: Albania.

În plus, în viitorul apropiat, avem șanse majore să fim înfrânți și de un stat pe care nu-l recunoaștem: Kosovo.

Toate acestea, doar din cauza unui eveniment nedorit de FRF: destrămarea Iugoslaviei.

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

+