HomeSportCurling si alte sporturiNoi nu suntem țigani, dar ne cam simțim!

Noi nu suntem țigani, dar ne cam simțim!

Dacă vă mai amintiți, cu câteva luni în urmă a circulat pe Internet o știre distribuită și redistribuită, despre niște cetățeni nevinovați care ar fi fost uciși pe undeva prin Europa pentru că unul dintre ei ar fi spus, la un moment dat, ”Andiamo al bar”, iar un garcea care stătea prost cu auzul și nervii ar fi auzit ”Allah akbar!” și i-ar fi împușcat pe toți. Evident, știrea era un fonfleu de presă de slabă calitate (fiindcă am văzut și unele geniale), dar milioane de fraieri au pus botul. Credeam că asta-i țeapa supremă în materie de prostit proștii, dar m-am înșelat. Telefonul fără fir, pe care-l jucam, când eram mici, la grădi, funcționează de minune și astăzi, în epoca internetului și a comunicațiilor instantanee și cum de n-ar funcționa, când oriunde te uiți numai de wireless dai?

Așa s-a întâmplat și ieri, când un neica nimeni, pe un forum de tenis, a lansat ideea că o franțuzoaică uitată la soare mai mult decât era cazul s-ar fi plâns că o cam bate ”țiganca” Irina Begu. Imediat, comentariul a fost preluat de un site de sport portughez și de aici s-a răspândit ca parlamentarii de fuga DNA, prin toată lumea. Așa a ajuns și la români, care, patrioți pe desktop din moși-strămoși, s-au simțit datori să intre pe pagina franțuzoaicei și să-i livreze carne macră cât să saturi vreo cinci țări africane amenințate de foamete.

Ca să nu rămână mai prejos, românii verzi și ortodocși din politica noastră, gen Mircea Geoană sau europarlamentarul PSD Marian Ivan, s-au simțit și ei datori să ia atitudine, cerând explicații pe la ambsade, Consiliul Europei și alte foruri internaționale. Nici măcar un singur om din cei care au dus din gură în gură mesajul cu ”nu pot să cred că mă bate o țigancă” n-a stat să audă înregistrarea meciului, nu s-a agitat să se intereseze dacă franțuzoaica chiar spusese cuvintele alea sau i le pusese cineva în gură. De ziariști, ce să mai vorbim? Au luat fonfleul și au făcut din el știri peste știri, lăsând alea trei surse în manualele pe care nu le-au deschis niciodată.

După doar câteva ore, s-a aflat că totul fusese un fals. Ați văzut pe cineva să-și ceară scuze franțuzoaicei? Ați văzut măcar vreun internaut român patriot ștergându-și zoaiele de pe Facebook-ul ei? Ați văzut vreun politician să-și pună cenușă în cap, că l-a luat valul sau vreun ziarist să-și ceară iertare cititorilor pe care i-a dezinformat? Nici vorbă. Toată lumea a ascuns gunoiul sub preș și toți au fost mulțumiți: cititorii, că și-au vărsat năduful și fierea pe un Occident care în ultima vreme ne tratează ca pe niște lachei, politicienii, că au mai câștigat niște votanți spălați pe creier cu detergent patriotic și ziariștii, că au făcut vizualizări ieri cât pentru două atentate, trei arestări spectaculoase și cinci scandaluri porno.

Cine-i de vină pentru toate astea? Nici cititorii patrioți de mici, nici prostănacii din politică și nici ziariștii fără mamă, fără tată. Franțuzoaica, nici atât. De vină sunt vameșii. Pentru că, dacă vameșii noștri și-ar fi făcut meseria cum trebuie, niciun țigan adevărat, din ăia cu alba-neagra, nici o țigancă, din alea care ascund plasma sub fuste și niciun puradel, din ăia care dau în cap occidentalului și-i fură cardul la bancomat, n-ar fi ieșit din țară vreodată. Pentru că scandalul ăsta inventat e doar efectul unei cauze concrete și anume faptul că occidentalii ne consideră, in corpore, un neam de 19 milioane de țigani hoți după ce doar câteva mii de țigani hoți (din sutele de mii de țigani cinstiți!) au avut grijă să ne creeze această carte de vizită care ne-a adus numai belele.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare