Noi nu suntem țigani, dar ne cam simțim!

de Spartakus , 06 aprilie 2016
Când e vorba de dezinformare, se puteau să lipsească Antenele?

Dacă vă mai amintiți, cu câteva luni în urmă a circulat pe Internet o știre distribuită și redistribuită, despre niște cetățeni nevinovați care ar fi fost uciși pe undeva prin Europa pentru că unul dintre ei ar fi spus, la un moment dat, ”Andiamo al bar”, iar un garcea care stătea prost cu auzul și nervii ar fi auzit ”Allah akbar!” și i-ar fi împușcat pe toți. Evident, știrea era un fonfleu de presă de slabă calitate (fiindcă am văzut și unele geniale), dar milioane de fraieri au pus botul. Credeam că asta-i țeapa supremă în materie de prostit proștii, dar m-am înșelat. Telefonul fără fir, pe care-l jucam, când eram mici, la grădi, funcționează de minune și astăzi, în epoca internetului și a comunicațiilor instantanee și cum de n-ar funcționa, când oriunde te uiți numai de wireless dai?

Citește si: Din cerșeală și ciordeală, mi-am făcut palate-n țară

Așa s-a întâmplat și ieri, când un neica nimeni, pe un forum de tenis, a lansat ideea că o franțuzoaică uitată la soare mai mult decât era cazul s-ar fi plâns că o cam bate ”țiganca” Irina Begu. Imediat, comentariul a fost preluat de un site de sport portughez și de aici s-a răspândit ca parlamentarii de fuga DNA, prin toată lumea. Așa a ajuns și la români, care, patrioți pe desktop din moși-strămoși, s-au simțit datori să intre pe pagina franțuzoaicei și să-i livreze carne macră cât să saturi vreo cinci țări africane amenințate de foamete.

Ca să nu rămână mai prejos, românii verzi și ortodocși din politica noastră, gen Mircea Geoană sau europarlamentarul PSD Marian Ivan, s-au simțit și ei datori să ia atitudine, cerând explicații pe la ambsade, Consiliul Europei și alte foruri internaționale. Nici măcar un singur om din cei care au dus din gură în gură mesajul cu ”nu pot să cred că mă bate o țigancă” n-a stat să audă înregistrarea meciului, nu s-a agitat să se intereseze dacă franțuzoaica chiar spusese cuvintele alea sau i le pusese cineva în gură. De ziariști, ce să mai vorbim? Au luat fonfleul și au făcut din el știri peste știri, lăsând alea trei surse în manualele pe care nu le-au deschis niciodată.

După doar câteva ore, s-a aflat că totul fusese un fals. Ați văzut pe cineva să-și ceară scuze franțuzoaicei? Ați văzut măcar vreun internaut român patriot ștergându-și zoaiele de pe Facebook-ul ei? Ați văzut vreun politician să-și pună cenușă în cap, că l-a luat valul sau vreun ziarist să-și ceară iertare cititorilor pe care i-a dezinformat? Nici vorbă. Toată lumea a ascuns gunoiul sub preș și toți au fost mulțumiți: cititorii, că și-au vărsat năduful și fierea pe un Occident care în ultima vreme ne tratează ca pe niște lachei, politicienii, că au mai câștigat niște votanți spălați pe creier cu detergent patriotic și ziariștii, că au făcut vizualizări ieri cât pentru două atentate, trei arestări spectaculoase și cinci scandaluri porno.

Cine-i de vină pentru toate astea? Nici cititorii patrioți de mici, nici prostănacii din politică și nici ziariștii fără mamă, fără tată. Franțuzoaica, nici atât. De vină sunt vameșii. Pentru că, dacă vameșii noștri și-ar fi făcut meseria cum trebuie, niciun țigan adevărat, din ăia cu alba-neagra, nici o țigancă, din alea care ascund plasma sub fuste și niciun puradel, din ăia care dau în cap occidentalului și-i fură cardul la bancomat, n-ar fi ieșit din țară vreodată. Pentru că scandalul ăsta inventat e doar efectul unei cauze concrete și anume faptul că occidentalii ne consideră, in corpore, un neam de 19 milioane de țigani hoți după ce doar câteva mii de țigani hoți (din sutele de mii de țigani cinstiți!) au avut grijă să ne creeze această carte de vizită care ne-a adus numai belele.

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

 • Fane de la-mpins vagoane

  13 aprilie 2016 15:22

  Referitor la ziaristii lui peste prajit care ar trebui "sa-si ceara scuze frantuzoacei", eu zic sa incepeti cu colega academiciana Magda autoarea articolului "Irina Begu, romanca si campioana". A intrebat-o cineva de sanatate? A avut cineva din redactie curajul sa-i reimprospateze memoria? Sau ce se publica in Academia Catavencu, nu se pune pe principiul noi suntem mai corecti decat cititorii nostrii?

  raspunde comentariului
 • aura

  07 aprilie 2016 21:03

  ce mai conteaza ortografia pe linga subiectul ce i greu si dificil de inghitit... sintem depasiti de o sleatca de haimanale...minate din spate cu dialect ungaro sorosist... si germano hitlerist... sa fie clar ca sintem in aceeasi galeata... basca educatie si cultura... dar mai avem si phenixistii ce sinte legati de libertatea mult iubita a sufletului tiganesc ... fiecare isi gaseste locul acolo udne crede ca se simte bine si ca viata i se potriveste...!chiar si eu am crezut ca tiganii pot avea constiinta cind colo ei sint interesati... sint simpatice traditiile lor in afara de cele ale ciorditului... dar noi romanii sintem obisnuiti cu ei si nu ne mai oribileste nimic venind din partea lor...sint normali... anormali sint cei ce vor sa nu fie in traditia lor... si chiar nu sint... dar oare aceia mai sint ei tigani...??????

  raspunde comentariului
 • sa nu ciordesti...

  07 aprilie 2016 13:46

  Intodeauna *** isi bate copilul inainte de a fura.

  raspunde comentariului
+