Pentru Țară și Popor, Ceaușescu antrenor!

de Academia Caţavencu , 21 iulie 2016
Pentru Țară și Popor, Ceaușescu antrenor!

Domnule, or fi fotbaliștii români cum or fi, or fi loaze, chiulangii, or fi ei în limbă după asistentele TV cu două clase mai mult ca trenul, or fuma ei în vestiar țigări și în club ierburi de leac, dar au o mare calitate: sunt politicoși. Știu și ei, că au fost învățați de mici, de Mitică Dragomir, verii Becali, de Jenel, Dinel și alți rafinați ai bunelor maniere, că, dacă mergi la cineva în vizită, trebuie să te comporți exemplar. În primul rând, să nu refuzi nimic. Dacă-ți dă gazda un gol, îl primești. Dacă-ți dă și al doilea gol, cum ne-a dat nouă Franța, de asemenea îl primești și zici ”mersi bocu” că nu ți-a dat mai multe. Dacă-ți dă și Elveția, îl iei și pe ăla, iar cu Albania, chiar dacă ai încasat deja goluri de te-ai ghiftuit, mai iei un gol, să nu spună cumva gorobeții de albanezi că ești neam prost și nu papi tot din farfurie. Plus de asta, judecând după ce bambilici electronici au jucat ai noștri, cred că Tata Puiu le-a zis, înainte de turneu: ”Băi, băieți, puteți bea, puteți fuma, dar n-aș vrea să ne întindem prea mult la taclale. Plecăm repede de la petrecerea europeană, că vizitele scurte sunt cele mai plăcute și poate aveți și voi bilete la all-inclusive, în Antalya”.

Așa că, deși unii zic că Ucraina le-ar fi luat-o înainte, tot tricolorii au plecat primii de la Euro, cu generalul lor în frunte, frumos aliniați, doi câte doi, visând deja la următoarea vizită la un turneu de anvergură – Rusia 2018. La cum au jucat, am putea spune că acești băieți de trupă, apți, dar necombatanți, nu au în raniță bastonul de mareșal, că nu-s soldații lui Napoleon, ci bâta de cioban, că-s răcanii lui Iordănescu. Dar până în 2018 se pot schimba multe, ca să nu mergem la ruși cum am mers și la francezi, adicătelea cu mâna-n buzunare, să nu ne fure careva țigările, și să ne-ntoarcem cu și mai multe goluri pe cârcă și tot fără Tezaur.

Pentru asta însă e nevoie de o schimbare de mentalitate. Nu mai putem merge la nesfârșit pe mâna icoanelor lui Tata Puiu, care ori au ieșit din garanție, ori erau chinezești și li s-au consumat bateriile, ori nu erau avizate de BOR, cert este că n-au funcționat. Nici măcar un penalty în ultimul meci nu ne-au adus. Deci e clar că pe post și pe rugăciune nu ne mai putem baza, așa că trebuie încercat altceva. Uite, de pildă eu n-aș mai aduce la Națională nici antrenor român, nici antrenor străin, ci aș merge pe mâna unui politician. Ăștia au avut întotdeauna rezultate grozave. Păi spuneți-mi mie vreun politician străin care a reușit să-și distrugă țara cu atâta temeinicie cum au făcut-o ai noștri, în ultimii 26 de ani. E clar că, dacă-și propun ceva, politicienii mioritici nu se lasă până nu reușesc. Și-au propus să distrugă agricultura, irigațiile, tractoarele? Le-au distrus pe toate! Și-au propus să pună pe butuci industria românească? Au pus-o! Au pus România pe aparate, de nu mai respiră singură, săraca? Au pus-o! Deși mai curând aș putea spune că noi am pus-o, fiindcă ăștia se operează la Viena, pe noi ne operează cu stafilococul cu bisturiu la Colentina.

Așadar, dacă aș fi în locul lui Răzvan Burleanu, președintele FRF, aș merge cu jalba-n proțap pe la partide, să cerșesc un antrenor priceput pentru Națională. De pildă, aș merge la Băsescu. Ăsta de competiție e, că bea până-i descalifică pe toți bețivii din primul unsprezece, talent de comandant are, nu suflă nimeni în fața lui și, la o adică, dacă se trezește vedetismul în vreunul dintre tricolorii, îi altoiește Băse un dos de palmă de nu se vede și pe urmă jură că nu l-a lovit nici cu pumnul, nici cu karata, nici cu lopata. Cu Băsescu pe banca tehnică, avem asigurată calificarea, deși, la cât de rău s-a pus cu Putin, n-ar fi exclus să-l mai suspende rușii încă o dată și să nu-i dea voie să calce pe la ei, că le epuizează rezervele de votcă și iese revoluție.

Dacă nu vrea Băsescu, ar putea să meargă la Iliescu. Șandramaua stalinistă le are cu fotbalul, a fost ministru la Tineret și știe cum să-i ia pe junii tricolori. Și a fost ceva grangure și pe Ape, deci ar putea să fie singurul capabil să-i învețe pe drojdierii din Națională că, dacă beau apă, nu ruginesc. Cu o echipă de abstinenți, care nu văd două porți în loc de una și nici nu vomită la 4 dimineața în taxi, avem toate șansele să facem o figură frumoasă în Rusia. Nu mai vorbesc de faptul că Iliescu știe terenul, se simte la Moscova ca la el acasă și poate pune o vorbă bună pe lângă Putin, să ne dea arbitrii nu un singur penalty pe meci, că s-a dovedit că nu e suficient, ci două, trei sau câte mai e cazul – important e să câștigăm partida. În cazuri de excepție, când nici cu 11 metri nu reușim să ne impunem, Ilici ar putea apela la doisprezecelea jucător – o garnitură de mineri bine făcuți, care sunt în stare să bată Brazilia, mai ales că brazilienii sunt la fel de colorați ca romii noștri din Ferentari, pe care minerii deja și-au făcut mâna.

Dar probabil că antrenorul ideal pentru Națională, în momentul de față, e Nicolae Ceaușescu. Aduceți-vă aminte doar cât de bine ne-a pregătit el pentru viață, cum ne-a călit el, zi de zi, an de an. Dacă vine Ceașcă pe banca tehnică, vom asista la o revelație. Programul lui de antrenament va fi imbatabil: trezirea la 3 dimineața, fuga la coadă la iaurt, de aici fuga la coadă la carne, pe urmă încă o tură la coadă la ouă. Un mic dejun frugal, cu nechezol și pâine tare, pe urmă două ore de alergare în ritm de cântece patriotice, prânz și mai frugal, iar antrenament, după-amiază, iar seara două ore de programe revoluționare, la televizor. După care somn cu burta goală, la minus cinci grade iarna, să vezi cum se călesc băieții. Câteva luni de program din ăsta și supermeni scoate din ei! Și pe urmă, când ajungem la Mondialele din Rusia, e suficient să pună în spatele porții la ruși o plăcuță pe care să scrie „Vamă Germania”, să vezi cum rup plasa, cu tot, cu minge, toți cei unsprezece tricolori, să prindă un transfer în Vest!

Articol apărut în Academia Caţavencu, nr. 10 (1209) - 27 iunie-17 iulie 2016

Loading...

Comentarii

+