HomeSportFotbal si afaceriUEFA ne poate suspenda din nou. Contra a insistat...

UEFA ne poate suspenda din nou. Contra a insistat să trimită iar petarde în teren

Președintele Federației Române de Fotbal (FRF), Răzvan Burleanu, este foarte dezamăgit de selecționerul Naționalei, Cosmin Contra.

Chiar dacă suporterii au fost ceva mai calmi, la meciul disputat de echipa noastră împotriva selecționatei Suediei, tot s-ar putea să ne alegem cu sancțiuni din partea UEFA. Acestea, după ce selecționerul Cosmin Contra a aruncat din nou petarde în teren, împotriva Suediei. Mai mult, după 11 petarde, Contra a insistat să mai arunce încă trei, după pauză.

Spaniolii sunt acum îngrijorați că, după ce România le-a trimis atâția căpșunari, acum, le-a trimis și un lot de necalificați.

Cu toate că partida cu Spania s-a disputat cu spectatori, FRF tot a avut de pierdut la telespectatori. Telenovelele turcești au fost mult mai atractive pentru publicul român, decât partida disputată de elevii lui Cosmin Contra împotriva ibericilor.

Tactica abordată de selecționerul Naționalei României în ultimele două partide din preliminariile Campionatului European de Fotbal din 2020, la care Bucureștiul va găzdui patru partide pe Arena Națională, a surprins pe toată lumea, dar mai ales pe jucătorii tricolori. Dacă adversarii nu au înțeles nimic din abordarea României, cu atât mai puțin și-au înțeles sarcinile pe care le au de îndeplinit în teren elevii lui Contra.

Elevii selecționerului nu au însă emoții că vor rămâne repetenți, deoarece nu se va mai repeta prea curând ocazia de a disputa meciuri de la un turneu final al Campionatului European de fotbal în România. De altfel, și șansele de a mai juca la un al turneu final sunt infime.

Din fericire, ne rămâne Liga Națiunilor, unde, încă, mai putem termina, la luptă mare, în fața Luxemburgului, Andorei sau Moldovei.

Din nefericire, mulți dintre jucătorii Naționalei României nu se vor putea bucura pe deplin de concediu, fiind nevoiți să mai dispute cel puțin încă o partidă în barajul pentru calificarea la turneul final al Campionatului European de fotbal din 2020. UEFA tot insistă cu astfel de formalități. Tocmai din acest motiv FRF ar putea să trimită o adresă către forul fotbalistic internațional în care să explice faptul că fotbalistul român are un specific și este sensibil la prea multe partide disputate într-un sezon.

Laurenţiu Muşoiu
Laurenţiu Muşoiu
Senior Editor

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare