Cercetătorii au descoperit un bătrân ce se plimbă cu autobuzul din 1994

de George Bonea , 21 mai 2013
mumie in autobuz

Un grup de cercetători români a descoperit într-un autobuz din București un pensionar care n-a mai coborât din anul 1994. Ilie, cum îi spun toți cei care-l cunosc, a urcat în autobuz la începutul anilor ’90, cu dorința de a se plimba până în centrul orașului și înapoi, dar, captivat de frumusețea Bucureștiului văzut pe geam și atras de luxul de a sta jos mereu, a rămas în autobuz până-n ziua de azi.

„M-am urcat în 102 într-o zi de toamnă prin 1994. Pur și simplu, aveam chef să mă plimbă, că mă plictisisem acasă, și-n tramvaie nu-mi mai plăcea. M-am dat cu tramvaiul 8 vreo șase ani… Vă dați seama. Și așa de mult mi-a plăcut să stau în autobuz că n-am mai coborât. Familia mi-am mai văzut-o tot în autobuz, iar reuniunea de 50 de ani de la terminarea liceului am făcut-o în spate, pe locurile alea”, a declarat nea Ilie.

Întrebat dacă în toți acești ani a avut vreodată probleme cu cineva, bărbatul a ținut să precizeze că se mai certa cu pensionarii pe locuri: „Păi, vine una la mine, că ea merge cu 102-ul din 2008. I-am zis că nu mă interesează, că eu sunt din ’94 aici. Eu eram în autobuz când ea nici nu știa ce-i ăla bilet de hârtie”.

Cercetătorii deliberează dacă să monteze un autobuz la Muzeul Antipa și să-l expună pe nea Ilie acolo.

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

+