HomeStiriDescoperire! Ilfovul este o fostă colonie ungurească

Descoperire! Ilfovul este o fostă colonie ungurească

Anunțarea rezultatelor de la proba orală la limba română a pus pe jar comunitățile științifice din România și Ungaria. Astfel, județul Ilfov, cu doar 31,15% utilizatori experimentați de limba română, s-a clasat în urma județelor Harghita și Covasna.

Plecând de la aceste rezultate, István Orbán, celebru pentru teoriile sale neortodoxe despre istoria maghiarilor, a lansat următoarea ipoteză: județul Ilfov este, de fapt, o fostă colonie ungurească! Istoricul a declarat că până acum nu avea o dovadă definitivă, ci că a găsit doar câteva rămășițe de gulaș sau palincă ungurească, răsfirate prin câmpiile din Ilfov. Rezultatele de la bac au fost însă dovada căutată îndelung de István Orbán. Un istoric român a confirmat, la rândul său, validitatea acestei dovezi: „Domnule, cum să vă explic, este clar că István are dreptate. Păi, asta e singura explicație pentru faptul că județul Ilfov a fost ultimul la nivel național, chiar după Harghita și Covasna”.

În lumina acestor noi dezvăluiri, statul maghiar a anunțat deja că are de gând să dezvelească un nou bust al lui Horthy, într-un parc din Popești-Leordeni. Vadim Tudor și Noua Dreaptă pregătesc, la rându-le, o contramanifestație, cu numele „Ilfov, câmpie românească!”.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare