După ninsorile de astăzi, maghiarii din Ținutul Secuiesc vor autonomie meteorologică

de Radu Uszkai , 27 mai 2013

Dacă până în acest moment încercările maghiarilor din Harghita și Covasna de a obține autonomie teritorială s-au dovedit un insucces, vremea din ultimul timp care s-a abătut asupra țării noastre le-a dat liderilor UDMR o nouă idee: aceea de a cere măcar autonomie meteorologică de restul României.

Momentul decisiv care a condus la această găselniță au fost ninsoarea și temperaturile de zero grade Celsius de azi-dimineață din Harghita-Băi, exact la începutul verii. „Se știe că dintotdeauna vremea la noi a fost altfel, tot timpul mai frig ca la români”, ne-a mărturisit, în exclusivitate, un înalt oficial al UDMR-ului. De aceea, reprezentanții maghiarilor din România își propun ca, pe lângă autonomia culturală de care se bucură în prezent, să beneficieze, pe viitor, și de autonomie meteorologică.

O asemenea măsură i-ar afecta însă cu prisosință pe Busu și pe celelalte prezentatoare de la rubricile Meteo de pe TV, deoarece aceștia vor fi obligați să anunțe prognoza pentru Miercurea-Ciuc ori Sfântu Gheorghe în maghiară. Întrebat cum va face față acestor presiuni, Busu ne-a declarat, în exclusivitate, „nem tudom”, exersându-și cunoștințele în ungurește.

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

+