HomeStiriEXCLUSIV! Noul drapel al României va avea un mic...

EXCLUSIV! Noul drapel al României va avea un mic pe post de stemă

Comisia pentru revizuirea Constituției a adoptat ieri un amendament conform căruia stema națională ar urma să fie reintrodusă pe drapelul nostru, probabil pentru a nu mai fi confundați la nivel internațional cu alte state bananiere precum Ciadul.

Cu toate acestea însă, viitorul steag național al României va arăta puțin diferit față de cum v-ați aștepta. Astfel, în locul stemei devenite tradiționale (cea care reunește Muntenia, Ardealul, Moldova, Banatul și Marea Neagră), Comisia condusă de Crin Antonescu a luat o decizie șocantă: aceea de a face din tradiționalul mititel românesc o emblemă demnă de a fi pusă de drapel.

“Vechea stemă era un element de zâzanie, băga râcă între moldoveni și ardeleni ori munteni și bănățeni. Am decis astfel să eliminăm aceste elemente și să le înlocuim cu un adevărat simbol românesc, sub care toți compatrioții noștri se pot reuni: micul!” ar fi declarat Crin Antonescu la sfârșitul lucrărilor de ieri. “Pe drapelul României va fi însă un mic simplu, fără un pahar de bere lângă, că doar România nu e țara bețivului de Băsescu”, ar fi continuat acesta.

El a mai precizat, de asemenea, că o altă propunere analizată de Comisie este schimbarea titlului imnului național, una dintre versiunile avansate fiind “Deșteaptă-te, române, și mănâncă mici!”.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare