HomeStiriÎn septembrie se dă startul programului „Prima Biserică”

În septembrie se dă startul programului „Prima Biserică”

 

În România se ridică la fiecare trei zile o biserică. În acest ritm, chiar și în perioada de criză, BOR s-a dovedit cel mai serios dezvoltator imobiliar autohton. Pentru a-i recunoaște supremația, dar și pentru a da o șansă tinerilor care vor să aibă un lăcaș de cult al lor, dar nu și-l pot permite, Guvernul va da startul programului „Prima Biserică”.

„Din discuțiile purtate cu Prea Fericitul Daniel, am înțeles că e păcat că rămân două zile în care nu se inaugurează biserici. La fiecare săptămână se pierd patru zile importante. Dumnezeu, în Geneză, a muncit tot timpul, cu excepția weekendului, iar noi trebuie să facem la fel. Vom inaugura câte o biserică în fiecare zi, urmând ca-n cea de-a șaptea să încercăm să ținem o slujbă în ele, dacă avem personalul necesar”, ne-a declarat Radu Zaharasescu, purtătorul de cuvânt al guvernului.

În program se pot înscrie persoane fizice de naționalitate română dar și persoane juridice al căror administrator este român. Criteriul eliminatoriu este prezența recentă la o slujbă, dovedită cu trei martori sau cu fotografii pe care să fie inscripționată data. Se acordă un punctaj suplimentar celor care au trecut pe sub masă de Paști, dar și celor care l-au primit pe popa cu Botezul în apartament, în anul 2013.

„Dorim să susținem efortul imobiliar al Bisericii, dar și să asigurăm dreptul divin al cetățenilor de a avea fiecare Biserica lui, după cuvântul Bibliei, care spune că „Dumnezeu e în tine”. Dacă Dumnezeu e în fiecare dintre noi, rezultă că fiecare dintre noi trebuie să avem o Biserică, nu?”, a continuat Zaharasescu. În acest fel va fi impulsionată apariția bisericilor în fiecare colț de cartier, de stradă sau chiar de bloc, dar și-n locurile izolate.

„Gândiți-vă că meteorologul care deservește stația de la Cota 2000 trebuie să coboare în Sinaia, dacă vrea să se închine. Nu există Biserică nici măcar la Cota 1400. Așa ceva e inadmisibil. Prin actualul program guvernamental sperăm să avem cât de curând biserici pe Babele, la fiecare curbă din Transalpina și oriunde este nevoie. Am făcut un necesar din care reiese că e nevoie de încă 20 de milioane de biserici ca să putem să ținem fruntea sus în secolul XXI, despre care s-a spus că va fi bisericesc sau nu va fi deloc”, a declarat și purtătorul de cuvânt al BOR, Constantin Scoica.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare