HomeStiriMișcarea Caloriferelor, protest național după mazilirea lui Andrei Marga...

Mișcarea Caloriferelor, protest național după mazilirea lui Andrei Marga de la ICR

După Mișcarea Papioanelor de anul trecut, apărută în urma demiterii lui Horia-Roman Patapievici de la conducerea ICR, un nou protest cu iz cultural va avea loc atât în București, cât și în restul orașelor din România care aveau filiale aparținând Institutului. Denumită Mișcarea Caloriferelor, acțiunea va fi una amplă, direcționată în primul rând împotriva Guvernului și a Parlamentului. Iată mai jos un comunicat primit pe adresa redacției prin care inițiatorii Mișcării și-au chemat la lupta cea dreaptă simpatizanții:

Dragi tovarăși,

Asistăm la un moment negru în istoria noastră: marele om de cultură Andrei Marga a fost mazilit de la conducerea ICR-ului. De la dispariția subită a măreței academiciene Elena Ceaușescu încoace cultura noastră nu a mai suferit o asemenea pierdere majoră. Cine va mai promova caloriferele, cea mai mare invenție a românului, în întreaga lume? Cine va mai încerca să sincronizeze cultura română organizând dezbateri despre Eminescu? Cine va mai deschide filiale ale Institutului Cultural Român în Adunații Copăceni ori Mizil?

Doamnelor și domnilor, situația aceasta e inacceptabilă: veniți fiecare cu caloriferul din dotare să protestăm împotriva persoanelor malefice care se află în spatele acestei afaceri: Victor Ponta și oculta masonică!

Poliția Capitalei a reacționat prompt la acest mesaj, anunțându-i pe protestatari că, la primele incidente, nu va ezita să le bage caloriferele în dubă.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare