HomeStiriMiză istorică pentru meciul Ungaria – România: câştigătorul rămâne...

Miză istorică pentru meciul Ungaria – România: câştigătorul rămâne cu Transilvania

Cei care credeau că meciul de la sfârşitul acestei săptămâni dintre Ungaria şi România are o miză exclusiv fotbalistică (să tranşeze problema privitoare la cine va juca samba pe plaja de pe Copacabana în 2016) se înşală amarnic. Partida de fotbal va avea, de fapt, o miză istorică şi geopolitică incredibilă: ţara care va ieşi câştigătoare îşi va adjudeca Ardealul într-un mod definitiv şi irevocabil.

Conform informaţiilor obţinute de reporterii Academiei Caţavencu pe surse, înţelegerea dintre Ungaria şi România cu privire la acest meci a fost perfectată de multă vreme, între Victor Ponta şi Traian Băsescu, pe de-o parte, respectiv premierul Viktor Orbán, pe de cealaltă. Din câte se pare, decizia este una obişnuita între cele două ţări, ţinând cont de faptul că, după cum ne-au precizat şi o serie de specialişti în relaţii internaţionale, de cele mai multe ori relaţiile dintre cele două state vecine sunt asemănătoare cu certurile dintre doi elevi din curtea şcolii.

În altă ordine de idei, selecţionerul Victor Piţurcă a percutat la mesajul venit de la şeful FRF, Mircea Sandu, pe filieră politică, iar în aceste zile are de gând să înfierbânte glanda naţionalistă în Adrian Mutu şi ceilalţi jucători, printr-o sesiune de filme istorice despre Mihai Viteazul şi Avram Iancu.

Exclusiv online

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare