HomeStiriNoi vrem pământ!

Noi vrem pământ!

Un italian, care a cumpărat mai multe zeci de hectare în Tânţăreni, judeţul Gorj, a fost bătut de localnicii revoltaţi pentru că acum nu mai pot folosi terenurile.

La momentul de faţă italianul şi-a scos certificat medico-legal, iar sătenii încearcă să reziste aşa cum au făcut-o şi strămoşii lor: fură tot ce prind, îi distrug gardurile şi îi bat angajaţii.

Poate conflictul nu ar fi escaladat atât de mult dacă italianul nu s-ar fi dedat la acte împotriva naturii olteneşti, ca de exemplu cultivarea terenurilor. Sătenii au reclamat şi faptul că străinul foloseşte utilaje agricole, determinând o grevă generală a animalelor de tracţiune din zonă, care nu vor să le fie furate locurile de muncă. Unul dintre localnicii nemulţumiţi a declarat: „De când a venit italianul cu tractoare şi tot felul de figuri, caii nu vor să mai iasă la muncă, iar boii doar se uită şi oftează. Unii au încercat chiar să le dea de mâncare, dar, pentru că animalele nu erau obişnuite cu aşa ceva, s-au umflat şi au murit. Cerem să fim despăgubiți pentru munca pe care nu o facem şi pentru vitele din sat”.

Există informaţii că mişcarea pornită în Tânţăreni a început să se răspândească şi au apărut puncte de rezistenţă în mai multe zeci de cârciumi din regiune. Vă vom ţine la curent cu evoluţia evenimentelor!

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare