HomeStiri"Nu ne vindem prazul!". Proteste la Deveselu din cauza...

“Nu ne vindem prazul!”. Proteste la Deveselu din cauza Scutului Antirachetă

Pe unde calcă americanii, iese cu scandal. Asta pare să fie realitatea României ultimelor luni. După protestul de la , Vaslui*, împotriva explorării/exploatării gazelor de șist din zonă de către compania americană Chevron, locuitorii din Deveselu, Olt nu par să mai fie la fel de bucuroși că în sfârșit vin americanii.

Dacă la început deveseluienii (!?) erau tare încântați de prezența americanilor, însă după Vaslui și cutremurele din Galați, aceștia se tem să nu fie la rându-le afectați de construcțiile americane. Principala îngrijorare a oltenilor este ca nu cumva scutul antirachetă să-i iradieze. Mai important, să nu le iradieze culturile de praz. “Ce făcură americanii pentru noi, mamă, ne-a lăsat la ruși după război. Acuma, vrea să ne ia și prazul?”, ne-a spus indignată tanti Gigela (83 de ani). “Americanii să știe că nu ne vindem prazul!”, o completează nea’ Ion (75 de ani). Locuitorii din Deveselu sunt hotărâți să facă un lanț uman în jurul locului unde vor fi amplasate elemente ale scutului antirachetă.

De cealaltă parte, autoritățile susțin că nu există niciun risc de poluare, iradiere, iar componentele scutului vor fi amplasate printre plantațiile de praz.

Până la această oră, mai multe ONG-uri au anunțat că au semnat o petiție pentru a împiedica construcția scutului în speranța că astfel vor salva “prazul de Deveselu”.

 

*despre care puteți citi în

Redacția
Redacția
"Academia Catavencu”. Umor Serios. Nu avem tabuuri, nici prejudecati. Criticam si carcotim

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare