HomeStiriPARANORMAL! Un ungur crede că românii au fost primii...

PARANORMAL! Un ungur crede că românii au fost primii în Transilvania

Cazul lui József Székely din Târgu Mureș cutremurează opinia publică din Ținutul Secuiesc. Astfel, în contextul în care în cursul zilei de ieri aproximativ 4.000 de maghiari și secui au ieșit în stradă pentru a protesta pentru autonomia județelor Mureș, Harghita și Covansa, József, un tânăr de 18 ani, consideră că românii au fost primii în Transilvania.

Părinții tânărului consideră că, mai mult ca sigur, acesta este posedat. “De acum vreo doi ani, József a început să vorbească cu noi doar în limba română, dar noi nu prea înțelegem ce ne zice. Ba mai mult, și-a aruncat și harta cu Ungaria mare și a zis că el refuză să mănânce kürtős kalács, și vrea doar cozonac românesc”, ne-a mărturist, cu durere în suflet, și într-o română aproximativă, doamna Székely. La rândul lor, profesorii lui József ne-au declarat că ei au făcut tot ce le-a stat în putere să-i arate că, atunci când au ajuns în Ardeal, maghiarii au venit doar la plimbare și nu s-au luptat cu nimeni, pentru că nu era niciun picior de Glad, Gelu sau Menumorut pe acolo, dar acesta a refuzat cu obstinație să accepte acest adevăr istoric.

Deși unii psihologi de la Budapesta pun pe seama teribilismului vârstei pozițiile excentrice adoptate de József, până și vecinii ori vânzătoarea de la chioșcul de la parterul blocului se declară îngrijorați. “Îmi cere pâine doar în limba română”, ne-a declarat, stupefiată, tanti Ildiko, vânzătoarea de la care familia Székely își face în general cumpărăturile.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare