HomeStiriPentru a putea copia mai ușor, elevii vor fi...

Pentru a putea copia mai ușor, elevii vor fi lăsați cu fotocopiatoare xerox la bacalaureat

Deși anul acesta au promovat mai mulți elevi Bacalaureatul decât anul trecut, pentru a nu mai vorbi despre examenul de tristă amintire de acum doi ani, Guvernul plănuiește să schimbe din temelii modalitatea în care va organiza evaluarea liceenilor începând cu 2014, pentru a se asigura că vor obține o rată de promovare de 100%.

Astfel, reporterii AC au aflat din surse (ne)sigure că, de la anul, toate clasele din centrele de examinare unde se vor susține probe la Bacalaureat vor trebui să fie dotate cu fotocopiatoare xerox de ultimă generație. În cazul în care Inspectoratele Județene nu vor avea fonduri suficiente pentru această investiție, părinților li se va permite să pună mână de la mână și să cumpere ei câte un xerox din fondul clasei. Premierul Victor Ponta privește această măsură drept una izvorâtă din firea sa miloasă: “Mi s-a rupt sufletul când am auzit că au existat elevi care nu au putut copia sau că pe unii îi doare gâtul de la cât s-au lungit ca să se uite în ciornele colegilor”, ar fi declarat acesta. Din câte se pare, liceenii vor putea, așadar, să-și tragă direct la xerox răspunsurile colegilor mai deștepți.

Dacă programul, care are numele de cod “Bacalaureatul pentru toți”, se va dovedi un succes, autoritățile au de gând să-l diversifice, televizoarele din sălile de clasă urmând a fi folosite pentru a le proiecta elevilor documentare de pe Discovery, History Channel ori reluări ale emisiunilor lui George Pruteanu din anii ’90.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare