HomeStiriRelicvă dacică ieșită la suprafață pe litoral!

Relicvă dacică ieșită la suprafață pe litoral!

Un eveniment istoric a avut loc zilele acestea pe litoralul românesc când, printre turistii aflaţi în apă în staţiunea Mamaia, a ieșit la suprafață o relicvă dacică ce atestă legătura strămoșească între mare, toaletă și locuitorii zonei carpato-danubiano-pontice.

Veniți de urgență la fața locului, oamenii de știință au putut aprecia cu exactitate perioada din care datează această importantă piesă, şi anume din timpul concediului estival al lui Burebista, Scorilo fiind primul care a pus o cărămidă la baza acestei relicve. „Putem spune că monumentul dacic s-a păstrat proaspăt, protejat de contribuția românilor ce au venit periodic pe litoral. A fost puțin deteriorată în primele ore de când a ieșit la suprafață, fiindcă turiștii au crezut că este un model nou de banană și au început să călărească relicva”, a declarat un cercetător.

În timp ce aştepta un val de turiști să vină pentru a se poza cu Muntele Dacic, așa cum a fost numit, Radu Mazăre a declarat că la următoarea petrecere se va costuma în relicva descoperită pentru a încuraja turismul.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare