HomeStiriRomânii din Ținutul Secuiesc își vor printa propria pâine:...

Românii din Ținutul Secuiesc își vor printa propria pâine: Guvernul le trimite imprimante 3D

Legenda românilor din Harghita și Covasna care nu-și pot cumpăra o păine în limba lui Eminescu este bine cunoscută. Această suferință, resimțită ca un gol acut în stomac, este aproape de a lua sfârșit, după ce Guvernul a decis să le trimită românilor din Ținutul Secuiesc imprimante 3D, astfel încât Ion și Gheorghe să nu mai stea la mila lui János sau Gergely pentru o amărâtă de pâine. Așadar, de acum înainte, românii își vor putea printa propria pâine.

Decizia a venit ca urmare a interesului ministrului Economiei în această nouă tehnologie. Impresionat până la lacrimi de tragedia și de suferința românilor malnutriți, Varujan Vosganian a pus la cale un plan de bătaie astfel încât „fiecare român să dețină, în propria lui ogradă, câte o imprimantă 3D”, le-a declarat acesta unor apropiați. „Românii se vor simți ca în Star Trek”, a continuat ministrul. În acest sens, cetățenii sunt rugați să aștepte coletul cu mașinăria-minune. Pentru românii cu nume maghiarizate alocarea de imprimante se va face pe baza unui test ADN: doar cei care sunt într-o proporție minimă de 90% români vor putea beneficia de aceste facilități.

În plus, pe viitor, Vosganian nu exclude posibilitatea ca românii să-și poată printa și elemente din bucătăria maghiară, precum kürtős kalács sau o porție de gulaș.

Exclusiv online

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare