HomeStiriScrisoarea de adio a lui Năstase, subiect de bac

Scrisoarea de adio a lui Năstase, subiect de bac

Anul acesta organizatorii examenului de bacalaureat au surprins elevii cu o probă neașteptată la punctul dedicat textului la prima vedere. Tinerii au fost nevoiți să comenteze scrisoarea de adio lăsată de Adrian Năstase fiului său Andrei și să răspundă la mai multe întrebări, precum „de câți polițiști e nevoie ca să redactezi o scrisoare de adio pentru Năstase?”, „unde e metafora în fraza «știu că va fi greu»?”, „cât a plâns Gâdea citind scrisoarea și cât era de perplexant?” și „unde îl vedeți pe Năstase peste doi ani?”.

Pe internet au apărut deja comentarii scurte, din care se pot inspira cei care presimt că au picat examenul și vor să învețe pentru a doua sesiune. Cel mai citit comentariu până la această oră este o paralelă între Moromeții și scrisoarea de adio:

„Scrisoarea de adio redactată de Năstase și alții este într-o puternică legătură cosmologică cu romanul  Moromeții și ne amintește de metaforele, aparent fără noimă, ale poetului ancestral Mihai Eminescu. Năstase își anunță fiul, precum Miorița pe ciobani, că „laie bucălaie” este pe punctul de a fi numit capul la familie. După scurte, dar penetrante lamentări, tata Năstase își roagă odrasla să nu îmbrățișeze latura artistică și actoricească a politicii. Mesajul subliminal ne induce faptul că generații de Năstași sunt asigurate”.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare