HomeStiriȘOCANT! Un tânăr de la bac și-a dat seama...

ȘOCANT! Un tânăr de la bac și-a dat seama că a vorbit în proză toată viața lui

Un caz de-a dreptul șocant a avut loc, luni, în orașul Băicoi, la prima probă a bacalaureatului, cea care a evaluat competențele de comunicare în limba română ale absolvenților de liceu: asemenea burghezului gentilom al lui Molière, Gică P., elev în clasa a XII-a la Grupul Școlar de Material Rulant din localitate, și-a dat seama că în toată viața lui a vorbit în proză.

Profesorii și martorii oculari spun că băiatul a ajuns la această concluzie mai dificil, după ce, pentru a putea să treacă și el bacul măcar la o probă, i-au dat un subiect foarte ușor. „Prima oară îi picase subiectul despre drepturi de autor. Când l-am văzut că nu zice nimic, ne-am gândit să-i dăm un indiciu și i-am zis numele prim-ministrului, dar, când colo, el ne-a întrebat la ce echipă de fotbal joacă fotbalistului Ponta”, ne-a povestit una dintre profesoarele din comisia care l-a evaluat pe Gică P. Din milă totuși, evaluatorii l-au rugat să spună și el o poveste din viața lui, ca să poată să-l treacă. La îndemnul profesorilor, Gică le-a povestit acestora despre cea mai importantă zi din viața lui: cea în care a mâncat o șaormă cu de toate în București. După ce aceștia i-au dat un calificativ de trecere și l-au felicitat pe motiv că știe să vorbească în proză, acesta, ne povestesc martorii, a intrat într-o stare de șoc, deoarece, în cuvintele lui, nu știa că e „așa dă dăștept”.

Părinții lui Gică P. povestesc, la rândul lor, că această experiență l-a schimbat în bine pe fiul lor, care acum are planuri mari în viață: vrea ca, pe timpul verii, să citească integral „Neghiniță”, „Punguța cu doi bani” și „Fetița cu chibrituri”.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare