HomeUncategorizedPonta ar trebui sanctificat de BOR, ca „Sf. Plagiatorie...

Ponta ar trebui sanctificat de BOR, ca „Sf. Plagiatorie Mitomanul”

Ieri, premierul laic al României a inaugurat clădirea unui aşezământ religios: Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj. N-am auzit ca premierul Italiei să târnosească biserici, nici ca prim-ministrul Franţei să taie panglica la vreo catedrală renovată. N-am auzit ca vreun premier arab să inaugureze o moschee, fiindcă nici măcar ăia n-amestecă sfinţia cu meseria.

Dar Victor Ponta le amestecă, de vreme ce ştie că, într-o ţară situată, geografic, la marginea Europei şi, economic, la capătul lumii, orice îi este permis: enoriaşii sunt creştini şi-l iartă. L-au iertat ei pentru că a încălcat porunca aia cu „să nu furi” (gurile rele zic c-ar fi încălcat-o chiar şi pe aia cu „să nu ucizi”), să nu-l ierte acum pentru atâta lucru? Şi-n definitiv, ce mare păcat a comis? S-a băgat şi el printre cuvioşii cu bărbi cât badanalele, doar-doar s-or milostivi preasfinţiile lor şi i-or da ceva voturi de pomană la anul.

Vizita lui Ponta la Cluj a fost ca o scenă dintr-un film de Kusturica: ecologiştii îl huiduiau, şoşonarii aduşi de organizaţia PSD-Cluj îl aplaudau, corul studenţilor la Teologie îi cânta „O, ce veste minunată”, făcând, mai mult ca sigur, referire la refuzul premierului de a impozita şi veniturile Bisericii, după ce a cocoşat cu biruri prostimea mireană şi votantă.

Deşi huiduielile au fost cu dedicaţie clară („Jos, jos, jos, Ponta Mincinos”), Victoraş s-a făcut, ca de obicei, că plouă, şi a declarat, senin, presei că e ruşinos să huiduieşti în halul ăsta un… mitropolit! I-auzi, ia! L-o fi făcut PF Daniel mitropolit sub acoperire şi noi nu ştiam! Păi, dacă e pe aşa, prea cucernicilor, de ce v-aţi oprit aici? Vă ştiam tari la marketing, chiar nu vă daţi seama ce potenţial financiar are Ponta? În loc să-l fi decorat cu „Crucea Transilvană” şi să-l psalmodiaţi ca pe un uns al lui Dumnezeu, mai bine îl sanctificaţi direct, că nu cunosc, în toată istoria modernă a României, pe vreunul care să fi făcut mai multe danii, să fi dat mai multe scutiri, să fi ocrotit mai mult BOR decât Ponta!

Daţi-i coroana sfinţeniei! Dacă nu una adevărată, măcar o chinezărie cu beculeţe din „Dragonul Roşu” o merita şi el! Chiar nu ştiu de ce ezită Preafericitul Daniel să-l ungă sfânt pe Preahlizitul Viorel. Nu a săvârşit el oare minunea înmulţirii taxelor, n-a sculat el un milion de sudişti din morţi şi le-a pus ştampila în mână, n-a săturat el, cu două minciuni şi trei promisiuni, toate triburile de asistaţi social?

Pentru toate astea, Ponta ar trebui neîntârziat trecut în calendarul bisericesc pe 2014, ca Sf. Plagiatorie Mitomanul, dottore fără arginţi la buget. Şi nu trecut oricum, ci sărbătorit în fiecare zi a anului, cu cruce roşie şi post negru. Moaştele sale în viu ar trebui plimbate, alături de moaştele altor hoaşte şi adormiţi din USL, gen Iliescu, Voiculescu, Antonescu, prin toate comunele, satele şi cătunele ţării, în vreme ce Sf. Plagiatorie va îngâna pe nas, ca un cleric pedant ce se află, „Veşnica pomenire” pentru 19 milioane de români.

Exclusiv online

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare